האם פעם חשבתם לעצמכם, מעניין למה אנחנו כל כך אוהבים דווקא את השיר המסוים הזה? שאלות כמו השאלה הזו, טומנות בחובן סיבות פסיכולוגיות שמעט מאוד אנשים מודעים אליהן.
לכן החלטנו להביא אליכם רשימה של 14 עובדות פסיכולוגית, שעליכם לדעת לפני שאתם מגיעים לגיל 30. מלבד העובדה שעובדות אלה מעניינות, העובדות האלה יפקחו את עיניכם ואף יפתיעו אתכם לא פחות.
1. השיר האהוב עליכם
על פי מחקרים, השירים האהובים עליכם ביותר, שלהם אתם מאזינים שוב ושוב במהלך היום, קשורים בדרך כלל לאירועים רגשיים שחוויתם במהלך החיים. שירים אלה מעצימים ועוזרים לכם לפרוק את הרגשות מאותם אירועים.
2. השפעת המוסיקה
מדענים מאוניברסיטת חרונינגן שבהולנד אומרים, שמלבד ההשפעות על המוח שלנו, האזנה למוסיקה שמחה או עצובה יכולה לגרום לשינוי נקודת המבט שיש לנו על העולם.
כאשר אתם שמחים או עצובים ואתם מאזינים לשיר, השיר יגרום לכם לחוש שמחים יותר או עצובים יותר, מה שיכול להשפיע על תפיסת העולם שלכם.
למשל, כאשר אתם חשים שמחה, סביר שתפגשו אנשים שגם הם חשים שמחה בכל מקום שאליו אתם הולכים.
3. השקעת כסף באנשים אחרים
מחקרים הראו שהוצאת כסף על אנשים אחרים, נחשבת באמת ובתמים ל- "קניית אושר". כאשר אתם מוציאים כסף על אנשים הזקוקים לכך, אתם חשים טוב עם עצמכם, מכיוון שעשיתם משהו טוב למען מישהו אחר וזה גורם לכם לשמוח בתוככם.
4. חוויות לא דברים
המחשבה שבזבוז כסף על דברים חומריים תהפוך אתכם למאושרים, היא מחשבה שגויה מיסודה. אתם אולי חווים שמחה, אך זו שמחה שחולפת מהר מאוד.
כשמהצד השני, הוצאת כסף על חוויות, כמו לצאת לטיול, גורמת לאושר ושמחה מתמשכים.
5. הילדים מתוחים מאוד
בימינו הילדים מתוחים בהרבה יותר, מאשר אנשים משנות החמישים שהיו עם בעיות פסיכולוגיות. זה אמנם מפחיד, אך זו לא הפתעה גמורה.
בזמנים מודרניים אלה, מחצית מאוכלוסיית העולם נאבקת עם בעיות כגון דיכאון, חרדות, התמכרויות ומצבים כלכליים קשים. תוסיפו לכל הבעיות האלה את החדשות הקשות שאנו שומעים כל הזמן והנה לכם מצב מותח ומליץ במיוחד.
בכל פעם שאתם מדליקים את הטלוויזיה, אתם רואים משהו רע שקרה וזו תזכורת מתמדת לכך שהדבר הזה יכול לקרות לכל אחד, כולל לכם.
6. תפילות עוזרות
הדרך העיקרית שבה עוזרות הדתות היא התפילה. כאשר אנשים הולכים לבית הכנסת, לכנסייה, למסגד או למקדש ומתפללים, המתיחות שהם חשים פוחתת.
דרגת המתיחות שאנשים חשים פוחתת מאוד כאשר הם מתפללים מכיוון שהם ממקדים את המחשבות, הרגשות והאנרגיות שלהם בפורקן הלחצים והמתחים ובפתיחת המחשבות והלב לאשרות שיוכלו להגשים ולשנות את המציאות שלהם לטובה יותר.
במקביל לכך, עשיית מדיטציה הוכחה גם היא כמפחיתת לחצים, חרדות וחוסר שקט נפשי בצורה יעילה עד מאוד. בנוסף לכך שהיא מחזקת את הנפש והגוף, יוצרת מיקוד, מובילה לתובנות ומשפרת את פעילות המוח.
7. כסף קונה אושר
זה מפתיע אתכם? סביר להניח שלא. הכיצד יכול אדם להיות מאושר ושמח, אם אין לו מספיק כסף לקנות אוכל, בגדים ולשלם את השכירות או המשכנתה ואת שאר התשלומים הנלווים להחזקת בית.
משפחה ממוצעת בישראל צריכה להרוויח בערך 120,000 ש"ח בשנה, כדי לחיות חיים סבירים וממוצעים בלבד. אך אם הם פתאום ירוויחו עוד 3-5 אלף ש"ח בחודש, אין ספק שהם יהיו רגועים יותר, עם שקט נפשי, שלווה, בריאות וללא לחצים.
8. אתם שמחים יותר בקרבת אנשים שמחים
אלה מביניכם שנוטים להקיף עצמם באנשים מלאי שמחת חיים, הם אלה שחשים יותר שמחה מאחרים. אך אם תחשבו על זה לרגע, זה לא מפתיע בכלל. כאשר אתם חשים עצובים ואתם מבלים בחברה טובה, אתם חשים טוב יותר.
9. רמת המתיחות בגילאי 18-33 היא הגבוהה ביותר
אנשים מגיל 18 עד גיל 33, חשים הכי הרבה מתח, ביחס לאנשים בגילאים אחרים ברחבי העולם. כאשר אתם מסיימים תיכון, אתם הולכים לצבא ואחריו ללימודים גבוהים, שוכרים דירה ואז מגיעים כל החשבונות והתשלומים.
כל התהליך הזה גורם לרמות גבוהות של מתח בקרב אנשים צעירים. אחרי שהוצאתם את התואר, עליכם למצוא עבודה, לאחר מכן להקים משפחה שדורשת הרבה מאמץ והשקעה, מה שמוביל ללחץ הנובע מכך שכל הדברים האלה חדשים לכם.
10. אתם יכולים להערים על המוח שלכם
כאשר יש לכם מעט זמן לישון ואתם קמים תשושים, אתם עדיין יכולים לחוש כאילו ישנתם מספיק. על פי המדע, אתם יכולים להערים על המוח שלכם להאמין, שישנתם מספיק. המונח המדעי הוא 'שנת פלצבו'.
11. אנשים חכמים חושבים שהם לא חכמים
זה אירוני שאנשים אינטליגנטים נוטים לעתים קרובות להמעיט מערך האינטליגנציה שלהם ולחשוב, שהם לא מספיק חכמים, בו בזמן שאנשים בורים משוכנעים שהם החכמים והמושלמים בעולם.
מצב זה ידוע בשם 'אפקט דאנינג-קרוגר'.זה מצב אמיתי לגמרי שבטוח הבחנתם בו במדיה החברתית ובבילוי זמן עם אנשים בעבודה, עם חברים ואפילו בקרב בני המשפחה שלכם.
12. היזכרות באירוע שהתרחש בעבר
כאשר אתם נזכרים באירוע מהעבר, אתם למעשה זוכרים את הפעם האחרונה שנזכרתם באירוע זה. אם זה מבלבל אתכם, זה ההסבר: המדענים אומרים שהמוח שלנו "בוגד" בנו, מכיוון שבכל פעם שאנו מנסים להיזכר במשהו מהעבר, המוח שלנו משנה אותו.
לכן אנו אף פעם לא יכולים לזכור בצורה מדויקת, את מה שקרה. למעשה מדובר במצב הגנה, שבו המוח שלנו מגן עלינו מפני הזיכרונות הפוגעים או העצובים שעדיין כואבים לנו.
13. מחשבות בשפה אחרת יותר נבונות
אתם כנראה חושבים שאדם יחליט את אותן ההחלטות ולא משנה באיזו שפה הן נעשות. אולם החוקרים דווקא חשפו שאנשים גורמים לשינוי ומגיעים להחלטות נבונות יותר, כאשר הם חושבים בשפה אחרת.
לדוגמה, מחקר שבוצע על ידי אוניברסיטת שיקגו ארה"ב, גילה שאזרח מקוריאה הפחית את משוא הפנים שלו, כאשר חשב בשפה אחרת.
14. דיבור על המטרות שלכם עם כל אדם שמוכן לשמוע, זה לא טוב
כאשר אתם מדברים בקול רם על המטרות או התכלית שלכם בחיים, המוטיבציה שלכם להגשים אותם, פוחתת. זאת מכיוון שכאשר אתם מדברים על המטרה שלכם ואנשים אחרים מכירים בה, המוח שלכם הופך למסופק.
תחושת סיפוק זו של המוח שלכם, גורמת לכך שכבר אין לכם מוטיבציה, חשק או כוח רצון לקום ולעשות את מה שאתם צריכים, כדי להגשים את החלום שלכם.
מלבד ההפתעה שחשתם כאשר נחשפתם לעובדות פסיכולוגיות חשובות אלה, אין ספק שהן גם גרמו לכם לחשוב. השתמשו בתבונה ובחכמה שלכם והיעזרו בעובדות אלה, על מנת להפיק וליצור חיים טובים יותר לעצמכם ולאהוביכם.