יותר משליש מהאוכלוסייה לא ישנים מספיק שעות בלילה.
זה לא בריא כלל להיות עייפים וסחוטים במהלך היום ולהשתוקק כל הזמן למשקאות עם קופאין ומלאי סוכר, בהחלט יש בזה הרבה במשותף, למרבית הצער, עיפות הפכה להיות חלק משגרת החיים במזרח התיכון.
כעת, זעזועי מחקר חדשים מחזירים אותנו למציאות, שינה של שש שעות ופחות בכל לילה לא מזינה מספיק בריאות ובטיחות אצל מבוגרים.
מבוגרים צריכים שינה בדיוק כמו שילדים צריכים , שבע שעות ויותר אם להיות מדויקים, זאת נכון לאקדמיה האמריקאית לרפואת שינה וחברת חקר השינה.
עוד על מחקר השינה
המחקר נוהל על ידי פאנל קונסנזוס על ידי 15 מומחי השינה הכי גדולים של האומה במשך תקופה של 12 חודשים.
15 המומחים השתמשו בשיטות נאותות של מאמרים אקדמאים כדי לפתח המלצות למשך השינה על מנת לקדם שינה מיטבית בקרב מבוגרים בגילאי 18 עד 60.
הסכנות במחסור בשינה
50 עד 70 מיליון אמריקאים סובלים מהפרעות שינה כרוניות.
לפי המכונים הלאומיים לבריאות, אנשים עם הפרעות שינה עלולים לסבול יותר מבעיות בלחץ הדם, מחלות לב, שבץ, דיכאון, סוכרת, ועוד מחלות כרוניות אחרות.
בדו"ח של המכון לרפואה שמכונה בכותרת, הפרעות וחוסר שינה: הן בעיה בריאותית ציבורית מסופקת, מאות מיליוני דולרים הושקעו בשנה על הוצאות רפואיות הקשורות להפרעות שינה.
הפרעות במהלך השינה מהוות אפקט שלילי לפוריות העבודה, ההתנהגות ומערכות היחסים. יתרה מכך, נסיעות תחת עייפות עולות בחיים של יותר מ- 1,500 אנשים וגורמות לכל הפחות ל- 100,000 תאונות רכב מדי שנה.
מחסור בשינה הינו בעיה חמורה באמריקה, אבל בכל זאת אנשים ממשיכים לטאטא אותה מתחת לשטיח.
היתרונות בשינה טובה וממושכת.
אם אתם לא ישנים מספיק, זה ככל הנראה מה שאתם מפסידים:
- הורדת הנפיחות בשקיות העיניים
- מצב רוח טוב יותר
- זיכרון טוב יותר
- סגולה לריפוי דלקות
- שיפור הביצועים של הגוף והמוח
- תחזוקה טובה יותר של משקל הגוף
- הפחתה של רמת הלחצים
לישון יותר זה לא הדבר היחידי שחשוב
כדי לצבור את היתרונות המלאים בשינה בריאה: עיתויים הולמים, שגרת יום יום, שינה באיכות טובה ואפיסה של הפרעות שינה אלו הם דברים שאתם חייבים לקחת בחשבון.
נסו להיכנס למיטה באותה השעה בכל יום, ולישון את אותה כמות שעות (7 או יותר) בכל יום.
השקיעו במזרן באיכות טובה כדי לתמוך בעמוד השדרה שלכם. אם אתם חושבים שאתם עלולים לסבול מהפרעה בשינה, לכו לרופא המשפחה שלכם ושתפו אותו בדאגתכם.
האם זה אפשרי לישון יותר מדי?
על פי דבריו של הנשיא הנכנס של האקדמיה האמריקאית של שינה רפואית (AASM) ובהסכמה עם כללית עם דוקטור נתנאל פ. ואסטון, שינה מרובה (של יותר מ-9 שעות), היא בדרך כלל הסיבה לחזרות של מחלות כרוניות ולא הסיבה להיווצרותן, בכמה מעבדות ניסויים מנהלים מחקרים כדי להדגים את השפעות הבריאות של שינה ארוכה.