הכמון הוא תבלין פופולרי בהרבה מנות הודיות, מקסיקניות ומערב תיכוניות והוא אחד מהתבלינים הפופולריים ביותר הנמצאים בבתים. לעתים קרובות אנו שוכחים את המשמעות של משהו שאנו משתמשים בו על בסיס קבוע והכמון הוא אחד מאלה.
מחקר הראה שלכמון יש תכונות נוגדות חמצון, עוזר לעיכול, לנדודי שינה, לסוכרת ומגן עלינו מפני אובדן הזיכרון בין שאר הדברים.
עפ"י האיור-ווידה, הכמון הוא אחד מהמרעננים של הבריאות הכללית ומשתמשים בו לטפל במגוון רחב של מחלות, מכיוון שהוא מזון עשיר המגביר את חילוף החומרים ואת התפקוד של מערכת העיכול ויש לו סגולות אנטי דלקתיות ומחטאות..
היתרונות הבריאותיים של הכמון
1. תרופת הרזיה
הכמון לא רק גורם לחילוף החומרים שלכם לעבוד מהר יותר, הוא גם מוריד את כמות התאווה לאוכל.
במחקר שנערך ע"י שהיד סדוהי (Shahid Sadoughi) באוניברסיטה למדעי הרפואה באיראן, נשים שהוסיפו כמון לתזונה הקבועה שלהן בזמן ששינו את אורח חייהן לבריא יותר, הורידו 14.64% משומן הגוף, בזמן שנשים שרק שינו את אורח חייהן לבריא יותר, הורידו רק 4.91%.
2. עוזר להילחם בנדודי שינה
זרעי הכמון יעילים מאוד בטיפול בנדודי-שינה.
כיצד להשתמש בכמון על מנת להילחם בנדודי השינה: ערבבו חצי כפית של כמון טחון עם בננה מרוסקת אחרי הארוחה.
אתם גם יכולים לשתות תה כמון לפני השינה:
1.ערבבו חצי כפית כמון טחון עם כוס מים רותחים.
2.כסו את הכוס ותנו לה לנוח במשך 5 דקות.
3.שתו את תה הכמון לפני השינה.
3. משפר את רמות הברזל בדם
המחסור בברזל הוא המחסור התזונתי השכיח ביותר והסיבה המובילה הראשית, לאנמיה בארה"ב.
הברזל גם חיוני לחילוף חומרים תקין בגוף שלכם. הסממנים למחסור בברזל כוללים: קוצר נשימה וחולשה בשרירים. ילדים, מתבגרים ונשים בגיל הפוריות נמצאים בסיכון הגבוה ביותר למחסור בברזל.
הוספת הכמון לבישולים שלכם עוזרת למנוע מחסור בברזל, מכיוון שכל כפית מספקת 4 מיליגרם של ברזל, אשר מהווה בערך 22% מהצריכה היומית.
4. שולט על הסוכרת
אם אתם סובלים מסוכרת, הוסיפו כמון לאוכל שלכם.
מחקר שנערך ע"י חוקרים באוניברסיטת מיסור (Mysore University) שבהודו, חקרו את הסגולות האנטי סוכרתיות של הכמון. במחקר זה שהתפרסם ב- 1998 בכתב העת 'מחקר תזונתי' (Nutrition Research), צוות המחקר הוסיף לחולדות סוכרתיות במשך שמונה שבועות 1.25% אבקת כמון והיו תוצאות חיוביות.
החולדות חוו תת סוכר או רמת סוכר נמוכה בדם-מצב שכיח אצל סוכרתיים- וגליקוזוריה (glucosuria-נוכחות לא תקינה של גלוקוז בשתן). סקירה של מחקרים מדעיים שפורסמו ב- 2005 ב'כתב העת הבינלאומי של מדעי המזון והתזונה' אישר שמספר תבלינים כולל הכמון יכולים לעזור להיפוגליקמיה.
משתמשים בתרופות לסוכרת גם כדי להוריד את רמות הסוכר בדם. אכילת הכמון יחד עם תרופות נגד סוכרת, עלולה לגרום לרמות הסוכר שלכם בדם לעלות מידי.
5. מסייע לעיכול וחומציות
מחקר על חולדות שנעשה באוניברסיטת מיסור שבהודו, פורסם ב 'כתב העת ההודי למחקר רפואי' ב-2004, גילה שהכמון יעיל גם לקלקולי קיבה ושילשולים. הסתבר שהתבלין ממריץ את הכבד להפריש יותר מרה, מה שעוזר בפירוק שומנים וספיגת חומרים מזינים, המוביל לעיכול בריא יותר. במחקר, הכמון הגדיל את הפרשת מיצי המרה בחולדות ב 71% .
6. נלחם בתולעי מעיים
תרבויות רבות משתמשות בכמון כדי לעזור לרפא כל מיני סוגים של בעיות מעיים, כולל תולעי מעיים.
הרתיחו כף אחת של כמון ב 400 מ"ל של מים וצמצמו ל-100 מ"ל. תשתו 20-40 מ"ל של המשקה המיוחד הזה בבוקר ובערב וכך תהרגו את תולעי המעיים.
7. מפחית כולסטרול
בשנת 2002 מחקר שנערך באוניברסיטת אנאמאלאיי שבהודו, בוצע ניסוי עם תמצית הכמון על חולדות סוכרתיות. התוצאות: תמצית הכמון עזרה להפחית את הסימנים הדלקתיים בלבלב וגם הפחיתה את רמות הכולסטרול בכלל ואת הטריגליצרידים בפרט.
8. מפחית את המתח ומגביר את הזיכרון
במחקר שפורסם בכתב העת 'ביולוגית התרופות' ביולי 2011, החוקרים מהלו את מי השתייה של החולדות עם תמצית כמון. החולדות קיבלו מינונים של 100-200-300 מ"ג לפי משקל גופן.
התוצאות הראו שינויים כימיים בהשפעות המתח בהתאם למינון שקיבלו. התגלה כי הזיכרון וההכרה (cognition), גם הם תלויים במינון.
החוקרים הוסיפו שמחקר זה סיפק תמיכה מדעית לכך שהכמון משפיע כ- נוגד לחץ, נוגד חימצון וכמשפר את הזיכרון.